Ramadhan 14 nan beku

Salam. Peace. Shalom. Semalam sejuk benar. Hari ni pun. Semalam kami serumah tidur tanpa heating system dan tiada hot water untuk membasuh muka dan kegunaan harian. Ada pakcik datang install boiler baru. It was a very frosty night….

Tengah malam telefon Sham. Mujur dia tak tidur lagi. Sakit telinga sangat masa tu sebab terlalu sejuk. Check website BBC, temperature was 3 degrees celcius. Mak aih~ I bet kalau biakan air dlm sinki leh beku. Huhuh. Ear muffs lak dah hilang. Tertinggal kat Stansted airport tempohari. Huhuh. Call Sham, mintak hantarkan heater ke rumah. She hantarkan *sob* Thank you Sham. I owe you. Mwah!

Today pun mandi sekejap je. Mujur ada hot water untuk shower. Imagine if I turned blue after I take my shower. Just like Meredith who drowned in the sea. The difference is, no McDreamy.

Terfikir, macam mana agaknya  kalau orang kat kutub utara tu puasa? Like Moscow (KS?), Scotland (Kak Khairyn, Kak Mimi dan Kak Sue), sisters di Ireland. Hurm. Bersyukur la ye Ainee. Masih mampu menulis entry blog pada hari ini. Alhamdulillah. Masih mampu pergi ke kelas dan hidup dalam bulan rahmah nie. *whack sikit* OK semua. Wassalam. Selamat berseronok dengan pesta Ramadhan. Party terawih at HDC 201 jom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.