10 online shopping sites hijabistas should know

Radiusite (Shawl)–Siapa tak kenal website ni. Pantang letak tudung je, sehari dua terus sold out. Penaja utama tudung Akak Sheila Rusli dan beberapa drama tempatan. Memang sekarang ni banyak nampak nama dia kat kredit hujung drama. Suratkhabar dah beberapa kali feature Radiusite. Pemilik butik online ini memulakan perniagaan dengan menjual design tudung yang unik pada harga yang berpatutan. Daripada bukak onlin shop hingga kini mampu memiliki butik sendiri di Bangi. Memang kelass. You guys can never find the same tudung from any other boutique. Her design is creative and fresh. Very prompt reply and delivery.

Sugarscarf (Instant Hijab)-This is my favourite online site. Sangat cantik design tudung dia. I love lycra fabric. Easy for me as a mother and who is a lazy bum bab iron mengiron. Awning banyak pakai thai silk or shantung. Buy 3 for Rm100. Kalau orang tanya soalan “Beli tudung kat mana?” Memang kene promote laa blogshop ni. Blogshop yang ni pun cepat sold out.

Thepoplook (Apparels and accessories)–Ni lagi satu website yang banyak amat follower. Laju je jualan dia. The price for a simple chic design nampak mahal but actually it’s worth the quality. Kain skirt dia memang tebal. Senang la kerja orang  malas nak cuci tangan macam eyekneekawai. Ehehe. Jadi mak memang kena banyak curi masa.

buttonmybuttons (Apparels and jewellery)–Ya ampun! Kalau tak tau online shop n memang la. I am a fan of bow and ribbons. Baju kurung dia banyak design yang unik dan cute. Featuring many local artists such as Yasmin Hani, Tiz Zakiyah, Neelofa and Marsha AF. Ramai artis jadi client dan model. Her beautiful wedding dress for Natasha Hudson had wowed the crowd. Banyak lagi peluang bagi anda yang nak merasa design Shahida Shariff (the owner). Shahida is a rising star.

Hana Tajima Maysaa (Fashion apparel)-She is an icon who has created a new wave of muslimah fashionista. Orangnya lawa, cute dan kreatif. Kacukan UK dan Jepun, HT (Hana Tajima) punyai pemikiran tersendiri, lan daripada yang lain bila mencipta gaya fesyen. Dia punya style tudung sangat simple dan menarik. Snood ciptaan dia, memang comfy dan practical. HT Selalu dijemput untuk event hijabista di Malaysia. Sometimes Maysaa has promotion for Malaysian delivery. Cool huh?

Humaira Contemporary (Inner, Tudung) Siapa yang suka design elegant, eksklusif dan matang, boleh jenguk blogshop ni. Tapi kena cepat la. Selalu sold out. Banyak kali menghiasi majalah tempatan. Kalau pakai tudung dari sini, andalah orang yang bergaya di majlis kenduri nanti.

Eightdesigns–Banyak kali online shop ni keluar dalam media massa. Antara perlopor online shop hijabista yang terawal. I like their tag “Let’s cover up in style” Kini butik bukan virtual telah dibuka di Bangi dan para peminat fesyen boleh mengintai koleksi baju dan tudung yang sering dimuatnaik di laman ini.

I told you so, she's super cute!

Old Blossom Box–The petite designer yang pernah muncul dalam realiti TV Malaysian Project Runway (First and the only season), berani bergaya dengan kasut tumit tinggi dan gaya hijab yang menarik. Design bajunya sangat comel, ada sesetengah fabrik diimport. Juga banyak menggunakan bow dan pastel colour. Butik Jezmine Zaidan kini dibuka di Shah Alam raya collection menanti kedatangan anda!

Pastelina

Pastelina (Apparels) Design dia memang sangat cute.Gabungan dua fashion designer yang berbakat Shea Rasol dan Adriani Adnan, gabungan idea mereka menggunakan warna pastel telah menyebabkan ramai pelanggan kecewa. Sebab cepat sangat sold out. Tapi sekarang sorang tu tengah busy dengan her pregnancy. So to merge the brainy idea of both, tunggu je la dulu.

Iamjetfuelshop (Apparels and scarf) Siapa tak kenal Yuna Zarai, artis Malaysia yang kini melebarkan sayapnya di US. She’s an icon of hijabista and I could not leave her from this list. The designs are fresh, funky and very chic. So, what are you waiting for?

Semua online shopping sites yang telah disenaraikan di sini dipilih berdasarkan popularitinya, rating user, customers feedback and the appearance in public media. Mana online shop yang tak tersenarai tu jangan kecil hati ya. Every blogshop has its own identity. Selamat menutup aurat dan menjaga maruah!

 

10 thoughts on “10 online shopping sites hijabistas should know

  1. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog HV. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Jgn lupa follow ye..

    Terima kasih
    ~ Hijab valley ~
    http:// hijab-valley.blogspoy.com

  2. The right site together with the information and facts I’ve ever looked at! You could definitely end up being the greatest writer on the internet! And that you desire!

  3. Luved these line up. Pretty much inspired (in the beginning) my ready to wear tudung/hijab line, the Tudung Artie Natasha, right here in Kelantan and Malaysia. My fav shopping site sememangnya buttonmybuttons (since my college years), thanks for the awesome line-up dear 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.