ribut

arini sekolah aku cam tongkang pecah. awal pagi aku dah masuk kelas anggerik (kelas hujung la kirenye) untuk pendidikan moral. nak suruh wat homework, memang takde. cikgu derang memang jenis tak kasi homework kot. sebab derg ni mmg bkn jenis buat homework. kalau buat homework pun, homework utk kelas tution (ape kes wei cikgu KPM kalah ngan cikgu tution?).

maen la game word chain ngan diaorg. tapi ini first time aku maen game ni. aku pakai taram je. student kene create another word based on the last letter. example: red–>donkey–>yacht. ini untuk menguji samada derang leh eja betul ke tak. bahasa melayu ke inggeris.

al kisahnya, team boboi lawan team gegirl. maka adalah battle of gender berlaku. boys were cursing the girl then suddenly the girl whacked XXXXX with exercise book. As their species is harmed, all boys stand up for their friend.

me: omg. why did you hit him?

*tears dwelling*

boy: dhey!! [email protected]#$%^&*(%^&*

me: hey! do not swear in my class!!

boy: cikgu dia itu main tak aci la. dia banyak kata saya. itu nanti dia repot sama bapak dia. dia itu duduk dekat dengan XXXXX.

me: yalah. you tak payah la swear in my class.

boy: cikgu itu dia banyak mengada menangis. nanti dia kasi tau sama bapak dia, cikgu!

me: sometimes we do mistakes without realising it. *turned to the girl* are you sorry?

girl: *nodding and sobbing*

boy: (still dissatisfied and continue his “dhey²” thingy)

me: dah la tu. she is sorry. girl, say sorry. are you going to tell your mom?

girl: *shaking head*

me: she is sorry. do you want to forgive her?

XXXXX: *nodding slowly*

boy: ala cikgu itu nanti dia @#$%^&*()(*&^%[email protected]#$%^&*

me: derang sudah oke kenapa you mau bising² lagi. i tamau la maen ngan you lagi. dah tak fun la kalau gado macam nie.

boy: ala cikgu. kita main la.

[the sesi gado² pujuk memujuk happens for about 15 minutes]

balik je bilik guru, ada budak2 bising2. duit kelas kena curi. Rm31. pastuh masa rehat laptop ustaz lak kena curi. masuk kelas 4L, aku punya lesson plan tak menjadik.

gila ribut arini.

[kemudian terperangkap dlm jam. tunggu taksi lama²]

6 thoughts on “ribut

  1. haha sounds like a normal day at school. after doing this for six months, nothing fazes me anymr. one kid brought a porn dvd cover to school, my class plak tu, and tunjuk to his friends, so skrg tgh siasat. dia ckp mak dia punya haha

    seriously, stimes its not worth it giving hwork to the kids coz they dont do it. plus they usually will lose the books anyways, and will create another prob which is you hv to get them a new book, which is also a problems since theyd say cikgu saya xada duit.

    ur blog lmbt load la, malasnya i nk dtg melawat sini lagiiii!

  2. hohoh..cmni eh real life nnti k.eni… mse study xde plak kte blaja bnde2 ni kan. blaja cmne nk wat lesson enjoyable sume etc. yg mmg idealistic! haha..ish k.eni..nape kamu wat boboi gegirl.sexist btul. ;p kan da gado tu..jenuh kne pujuk..hehe..skola mane ni

  3. tazz: oi. blog i bkn ajax mcm facebook. salahkan internet mesia!!

    hunny: it’s the experience that matters. not your grades on paper.

    13 may: cube bayangkan. haha.

  4. hahaha~~
    all of that happened so you will have something to tell your friends over dinner & on your blog!
    it also happened to teach you something about life…

    me has learned a lot in my first week!
    =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *