Majlis funeral opah

Sedih rasanya tak dapat datang funeral opah. Sembang dengan mak di telefon, terkejut juga bila ramai yang datang tgk opah. Anak saudara, adik beradik tiri, kawan2 pejabat mak, cuaie, jiran2 semua dtg. Cucu dia 3 org x blk. (me, adik rap, omar). Mak pun dah pesan, jgn blk. Kome nk jaga anak lg. Kalo kome blk pun x sempat nye juge. Keme nk selesey awey. Dah le tu, Both of us got flu n x larat nk drive jauh. But hey, i still dtg sekolah lg smlm wpun bdn xlarat. Rezeki opah mah, ramai org ziarah n solat utk dia. Kawan2 cuaie dari MPM manjung pun ramai dtg. Mak kate “udoh biru warna romah kita”. Of coz i LOL at that.  Khemah pun warna biru. Pd mulanya telefon org khemah, xdpt. Kebetulan YDP MPM manjung dtg bertanya. Bila diberitahu x ade, terus telefon vice dia, kejap je sampai. Memang rezeki opah la. Mudah je urusan funeral dia. Yg mandikan opah were mak, aco n uda. Alhamdulillah anak2 snd yg mandikan. Tulah jasa terakhir anak perempuan. Tulah berkat bg didikan agama.
Mak cerita opah kebumi di manjung, dekat dengan hospital. Alhamdulillah sgt2 selesai urusan funeral dgn cepat. Itulah opah sy. Ramai org manjakan dia. Mcm tulah juga nnt pengakhiran kita akan baik semuanya kalau x dengki, bermusuh, insya allah husnul khotimah. Opah dah selamat level ni. Our turn xtau lg. Mari sama2 baca al fatihah sedekah utk opah mah. Al fatihah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.