Nak pasang UNIFi ke tidak?

Seriously kalau korang tanya “should I get a unifi?” Kombinasi internet, hypptv dan telefon. Jawapannya ialah yes!

Sebab:

1-laju dan super laju. Loading youtube macam tgk tv je. So fahmi mmg enjoy upin ipin non stop lah. Bila tiba kat tempat xde wifi laju mulalah mengamuk. Ok bad point there tapi nak cakap sejak ada unifi ni akak dah x beli cd ke download dalam usb bagai. Tgk movie free kat youtube je dik. Aritu tgk cerita Nang Nak sambil baring atas tilam kol 3 pagi. Habis batteri sambung plak pakai hp suami. Esok pagi suami g kerja tak jumpa hp. Kahkahkah. Ampun ye bang. 
2- tiada gangguan cuaca aritu masa amek fahmi kat taska, bebudak ni nengok tv. It was raining masa tu. Tetiba ada notis takleh tgk tv sbb hujan. There was a loud “alahhhh hujannn” from the kids. I found it cute tho. Dah astro xde receive signal baru korang perasan kat luar dah hujan ye? Sian bebudak time cuti bulan December yang spesis kena dok rumah pastu lak pasang astro. Manjang hujan kan? Kesian mereka.
3- banyak movies: seriously I have to admit hypptv bagi pelanggan choices utk tgk movie samada yg latest, lama atau 3D. so far I subscribed to hypp flicks. Ada baaaanyak movie yg boleh tgk dlm masa sebulan. Quite a good selection I would say. Kalau pakej yg akak amek ni boleh tgk sampai sebulan. Kalau beli seketul movie je kena tgk dlm masa 48 jam. Boleh bookmark kalau anak nanges mintak bancuh susu k?
4-informative ada waktu solat, weather forecast, departure abd arrival utk flights terminal in Malaysia. Youtube pun boleh play kat tv korang. Quality of the video pun boleh kata good (bukan hd malangnya)
5- free calls to landlines antara sebab utama I bought the package. Mmg tak nyesal. Mmg berbaloi. Clear signal and less radiation.

Apa tunggu lagi? Langgan lah pakej UNIFI!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.