Sibuk dan mencari inspirasi

Ok. Third year, busy year. But I need to seize it because the time wasted won’t be replace with the same one. Betul tak? Finally my Thursday is free without any activity. Yea~! Kalau tak, lepas kelas Mike, kena gegas pergi ke Barbican. Dah la pening kepala, nak buat benda kreatif2 yang memerlukan my mind to rest and be inspired.

Whew. Thursday yang bahagia. *grin*

So basically I need inspiration to my assignment. Comparative Education. I need to compare education system of British and Malaysia. Anyone have any resources do send it to my email. I would really appreciate it. I only have 2 weeks left, and I my days are always filled with activities. Even if I have free time, I would be too tired to write. Then I will watch movies and catch up things that I miss. Then, bila masa kerja nak siap? Whew.

Today in Michael’s class we planned our schedule to do Comparative Education assignment. Heheh, manja tak kitaorang? Then in Mike’s class buat clay animation dan basically takde la dia expect our product secanggih Wallace and Gromit, it’s just that we need to know how’s the process and how to edit it later. Oh, inspirasi memang amat diperlukan di kala ini. And usually inspiration come when I meet ‘Him’. And semua Dia yang bagi, so takleh nak claim credit sorang diri. If so, say “All praise to Allah, the one who gave me all these”. Huhuh. Peringatan buat diri sendiri juga. Ok, if anyone wants to inspire me to do dissertation on ‘Nursery Rhymes’, please do so. I would appreciate it very much.

Read this, that’ll inspire you to practise to read to your children

4 thoughts on “Sibuk dan mencari inspirasi

  1. Kamu cuba tanya Lan Rasso (http://projectrasso.org/blog/). Dia bakal guru juga seperti kamu, tetapi dia dalam jurusan Pendidikan Islam. Pasti dia tahu. Kamu tanyakan ym nya, dia online selalu…\

    Ainee tahu apa amalan saya untuk mendapat ilham? (saya suka namakan ilham dari inspirasi, kerana ilham itu datang dari Allah, inspirasi selalu dikaitkan dengan manusia). Kamu tidur awal, selalunya khamis malam jumaat, sebelum tu, bacalah alQuran, paling kurang, Yassin. Selepas itu sebelum tidur, pohon untuk diberikan ilham. Bangun, dalam sepertiga malam. Solat taubat, dan tahjjud, tunggu waktu Subuh, dan solat. Jangan lupa DHuha.

    Selalunya, masa sujud terakhir Subuh, saya kan dapat ilham.

    Saya seorang pengkaji benda baru. Yang mana orang lain tak ada. Ya manusia di bumi tiada. Jadi, milik siapakah ilmu itu? Jadi kenalah pohon dariNya agar diberi ilmu mahupun ilham.

    Komen paling panjang yang pernah saya bagi disini….

  2. Oh Encik Azhar,

    Saya ambil juga ilmu yang dicurahkan pada Ainee. Ya saya cuba amalkan juga membaca Al-Quran pada hari Khamis dan tidur awal. Tapi ahem. tidak bangun sepertiga malam kerana bangun saya di pukul 5am solat dan pergi kerja. Tidak juga sempat bersolat Dhuha. Alahai! Tapi ini semua alasan. Saya mahu lakukannya!

    Ainee,
    err… saya sudah perbetulkan link ke imam puisi. Good luck on your writing. Saya juga ada 2 esei yang harus dilunaskan segera.

  3. i loved everyday of education information technoloGy module with mike..!!

    Gluck with ur clay animatiOn.
    and janGan lupa untuk mencilok sedikit clay untuk mase depan.
    ahahaa..
    amik je.
    takpe, kite dah bayar dalam fees 😛

  4. huarrrghhh leli ajor adik aku mencilok…tau aaa dia presiden persatuan mencilok sedonia.. isk isk

    huhu..lama tak nampak perkataan dissertation dalam blog.. huhu..kini Mr D kembali lagi!!!

    psss leli: takde sambungan ke cerita abang ngan akak tuh ek? hehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.