Solid food bubur nasi 6 bulan ke atas

image

Nilah makanan yang paling berkhasiat, dan senang disediakan untuk anak kecil bawah usia setahun. Bubur nasi dicampur bersama kentang dan lobak merah. Carrot. Like myself I used my Vision pot untuk reneh sampai beras tu agak lembik dan kembang. Ikan bilis yang dibuang tulang pun diletakkan untuk beri perasa pada bubur. Dah siap blend ajelah. Senang beno nak bagi anak makan. Dulu masa fahmi takde pengalaman so dia banyak makan cerelac. Kalau bagi bubur nasi ni khasiatnya anak kenyang. Ada karbohidrat. Carotene dari carrot. Potassium dan kanji dari kentang. Ada kalsium dan protein dari ikan bilis. And sebab utama ialah, inilah makanan yang takkan menimbulkan allergy pada anak kecil. Insya Allah. I did reading and even orang putih suggest rice for less allergy reaction.

Kelebihan bubur nasi ni perut anak tak meragam dan mulut nya tak bising. Macam Irfan kalau lapar je meraung kuat. Adoyai. Dah kenyang happy je gelak2 main2. Tulah dunia kanak2. Simple but very important.

Leave a Reply

Your email address will not be published.