Pengalaman membeli Medela Swing

image

Ya Allah best nya nikmat menyusu anak kecik. Banyak pahala dan bonding dengan anak tanpa much effort. Actually I wanted to give up bf sebelum Ramadan

Before this pakai Avent manual beli kat Sitiawan. It was my husband’s choice. Tapi bayar pakai my credit card. Time tu rezeki anak pertama dapat tunggakan gaji. Alhamdulillah la dapat pakai selama 3 tahun. Lama juga tu. Maka pump Avent itu makin lama kurang power lah. Biasa lah kan. Mana ada barang yang last for eternity.

Then I look for a new one. Mulanya cari di Anakku. Ada jual Avent and Nubi. Baca review kat internet. Tak sebanyak Medela. Then cari kat Baby Phoebe. Sebab sebelum ni pernah masuk kedai tu and dia pernah promote yang dia ada ajar cara nak pakai bf pump. So I was very impressed with the small shop sebab jual barang berkualiti dan siap bagi knowledge on products.  Bukan sekadar jual barang yang popular among customers.  Kalau tengok kedai ni memang rasanya mak2 takmau balik. Hehe. Bahaya kan?

Ok so I checked their website. Kebetulan Medela bf pump on sale masa merdeka. Apa lagi. Macam2 soalan ditanya kepada staff kedai. Walaupun dia nampak baru dan kurang fasih berbahasa Melayu tapi dia bagi yang terbaik. Memula ingatkan nak ambil Medela yg biasa and ada double pump. Tak tahu pun beza antara berjenis pump Medela. Pastu dia bagitahu Medela Swing tgh on promotion sebab tinggal 2 ketul je lagi. Dia bagi digital temperature yang pakai infra red yang tembak kat dahi tu dengan cooler bag dan ice packs. Fwah! Tempting nya. Pastu dia tunjuk beza antara those pumps. Dah faham, bayar.

Next entry I will give review on this pump. Berbaloi baloi!

image

     Goodbye old faithful Avent pump
Thank you for giving me good time and not causing any pain. I do appreciate your service.

Leave a Reply

Your email address will not be published.