Menguruskan susu perahan

image

Alhamdulillah dah 5 bulan menyusukan anak. Ada banyak cara nak urus ebm- expressed breast milk. In my case I ada beli ice box coleman 8 liter. Dalam tu muat la breast pump, beberapa botol susu utk ebm dan ice pack. Dulu buat ice pack guna mineral bottle yang diisi air dan kemudian difrozen dlm freezer. Idea ni dapat semasa baca blog Azizulhasni Awang masa dia training di Australia. Atlit perlu jimatkan air dan pada masa yang sama atlet perlu berendam dalam ais lepas training. Minggu lepas I pergi ke kedai Daiso jumpa ice pack yg guna blue liquid tu and tahan utk 12 jam. Lagi space savvy. Mak2 boleh pump susu di merata tempat bila2 masa selagi Allah kurniakan susu badan.

image

Coleman ini dibawa merata.

Cuma perlu kuat semangat.  Insya Allah kalau ada rezeki nak juga cuba medela freestyle tu. Nampak macam convenient and travel friendly. Dalam wayang pun boleh pump!

1 thought on “Menguruskan susu perahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *