Hujung minggu di Plymouth

Assalamualaikum. Akhirnya saya berhujung minggu di Plymouth. Sudah lama tak merasa bepergian ke carboot. Baru hari ini selepas berlalu 3 bulan.

Semalam bumi Plymouth dilembayungi malaikat. Ada kuliah ilu dijalankan. Tentang sejarah. Tentang manusia. Alhamdulilah program semalam boleh dikira berjaya. Bersyukur semuanya berjalan lancar. Dapat feedback yang positif dari kalangan peserta. Penat namun seronok.

Sunday 11th:

Morning dew. A flowery scent of spring being inhaled. Golden ray reflected on our happy faces, penetrated into yellowish asian skin, providing vitamin D. I woke up with a fresh spirit, a motivated one. Sent my guest by cab, she needs to go back to Southampton and have better jobs to do. Things that I bought at today’s carboot

  • single duvet cover for 2 pounds, and 2 pillowslips for 1 pound from makcik garang.
  • 2 bekas kuih raya for 50p
  • 5 children books for 50p
  • 2 mirror frames for 1 pound (many like it)
  • 1 album-cum-picture-frame for 50p (very nice, like IKEA one)
  • kitchen knife for 50p
  • 2 CDs for 1 pounds 50

    England jersey for 2 quids

TOTAL? 8 pounds 50, thankyouverymuch.

Balas dendam dah lama tak pergi carboot. Hari ni terlalu ramai orang di Stonehouse sebab carboot di Plymouth Argyle Stadium tak wujud. Masa kami sampai, beberapa pemandu kereta menunjukkan rasa kecewa. Sampai di Stonehouse, suasana macam pasar Ramadhan kat Malaysia. Huih. Mujur hari ini saya berasa berani sedikit dengan anjing. Kalau tak dulu, pernah menangis dan melompat kerana takutkan binatang yang garang itu. Huhuh. Sekarang ainee dah berani dah… (senyum)

Saya ucapakan kepada diri saya “selamat menjalani jadual yang padat selepas ini dan sila buat assignment 3K words itu” Repricado!

PS:islamicbookclub sedang menawarkan postage percuma kepada warga UK. Rebutlah peluang ini, apa lagi!

2 thoughts on “Hujung minggu di Plymouth

  1. laaa lama dah we all tak pi carboot gak. Ntah apa jadinya kat carboot Blochairn tu hahaha.

    anjing besar2 tu tak pe lagi sebab boleh nampak. Tang anjing miniature tu yang ketitil je jalannya tu. Bohsan sungguh. Tengok-tengok, dia dah memutar kat kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.