Is the bible god’s word?

Salam. Sorry sebab lama tak hapdet blog ni. tugasan dan tanggungjawab semakin bertambah. masa berlalu begitu pantas. jadi, sebelum ajal menjemput diri, izikan saya berkongsi sesuatu. Boleh juga anda view sekiranya boring membaca dan menunggu tulisan saya. Video Allahyarham Ahmad Deedat, seorang ulama’ yang perlu kita kenali lebih kanjut berbanding dengan pemain bola sepak kelab kegemaran. Insha Allah, pemergian beliau tidak sia-sia. Bakal ada pengganti, kalau bukan generasi saya, mungkin juga selepas saya (teringat mujahid kak Mum Manchester).

Tajuk diskusi: Is the bible god’s word? There are 5 parts of it. Ingat, hidayah itu ibarat cahaya yang menyapa tingkap (diambil dari kata-kata/analogi akh Faisal Tehrani), andai kita nampak dan tidak mahu ia memasuki kamar kita, maka tutuplah jendela itu dengan langsir dan selubungilah kamar dengan kegelapan.

2 thoughts on “Is the bible god’s word?

  1. masyaAllah.

    That’s very beautiful. thank you.

    Al-fatihah untuk Ahmad Deedat. Ingat lagi dia meninggal tak lama lepas Pope John Paul meninggal tapi sayang tak ada coverage yang meluas untuk dia.

  2. Ahmad Deedat telah banyak berjasa kepada agama. Entah berapa ramai yang telah tersentuh hati dengan ucapan beliau. Moga Allah jua yang membalasnya. Saya tahu kehilangan Ahamad Deedat, dan pada masa itu saya redha, kerana takkan selamanya kita akan bergantung kepada orang seperti beliau? dan saya berazam untuk melahirkan anak murid yang bijak, petah dan bersifat seperti beliau. insha allah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *